Uspešno učenje

950.00 рсд

Kategorija:

Opis

Roditelji misle da je jedina obaveza njihove dece da uče. Pri tom, potpuno zaboravljaju da deci niko nije objasnio kako se to pravilno radi.

Prvi deo ovog praktičnog priručnika namenjen je učenicima a drugi njihovim roditeljima. Tako, u prvom delu priručnika ponuđene su sugestije za učenike: tražiti pomoć kada učenje „zapne“, koji su to odgovarajući uslovi za rad, izrada plana rada, pronalaženje optimalnog vremena za učenje, podela lekcije, čitanje teksta, podvlačenje, ponavljanje naglas, preslišavanje. Saznaćete i kako se osloboditi treme, zašto su važni koncentracija i motivacija, kako se podstiču radne navike, da li je korisno učenje u društvu ili ne, kako se uče društveni a kako prirodni predmeti, kako se koristi sistem asocijacija…

U drugom delu knjige: “Uspešno učenje” koji se odnosi na roditelje, objašnjeno je zašto deca uglavnom ne vide korist od obrazovanja, kada su privatni časovi neophodni, važnost aktivnog čitanja i slušanja, razlikovanje igre i obaveze…Predložene su brojne metode za podsticanje dečje inteligencije i kreativnosti, kao što su „brainstorming“, i “plus, minus, interesantno”.

Omogućite svojoj deci da uče lakše, jednostavnije, brže.