• Braće Nedić 11
  • 060 3349303

„Škola za roditelje“ nastala je kao rezultat potrebe roditelja da na jednom mestu pronađu odgovore na sva svoja pitanja u vezi roditeljstva.

Od osnivanja do današnjeg dana „Škola za roditelje“ je organizovala veliki broj individualnih konsultacija sa roditeljima i decom, brojna predavanja i cikluse radionica. 

Takođe, u okviru izdavačke delatnosti uspeli smo da objavimo edukativnu društvenu igračku „U redu je“, za razvijanje tolerancije i jačanje samopouzdanja kod dece, knjigu „Priručnik za bebisiterke i roditelje“ (izdavač: Draganić) i 3 terapeutska CD-a namenjena ličnom razvoju pojedinca, knjige „Kako reći NE“, „Razvesti se ili ne: 100 pitanja i odgovora“, (za sve publikacije izdavač je Škola za roditelje)  i knjigu „Hajde da pričamo o…“ (izdavač: Samizdat B92).

Održali smo na desetine časova tolerancije u osnovnim školama Beograda i širom Srbije, kao i veliki broj predavanja i grupnih konsultacija za roditelje („Konstruktivne kazne i poželjne nagrade“, „Samopouzdanje kod dece“, „Komunikacija sa decom“…). Ostvarilil smo i brojne donatorske akcije: poklonili smo igračku „U redu je“ svakom đaku prvaku školske 2012/2013.god svih osnovnih škola na opštini Stari Grad, kao i prvacima osnovnih škola u Surčinu. Posebno pamtimo lica dece pacijenata u Dečijoj bolnici u Tiršovoj ulici kada smo i njima poklonili „U redu je“. Zapravo, bila je to „poštena“ razmena. Mi smo deci i roditeljima poklanjali ono što smo upravo njima i namenili a oni su nama nesebično uzvraćali radošću i zahvalnošću.

Akreditovali smo i seminar: „Od agresivnosti do kreativnosti – inovativni pristupi problemu nasilnog ponašanja kod dece u vrtiću i školi“ kod Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

U godinama koje su pred nama, želimo da zajedno sa vama, dalje razvijamo „Školu za roditelje“.

Mi verujemo da se roditeljstvo uči, a da to što ste roditelj, samo po sebi, nije garancija niti da ćete biti dobri roditelj svojoj deci, niti da ćete se vi osećati dobro u ovoj svojoj ulozi.

Upravo zato, „Škola za roditelje“ je naša zajednička. Menjamo se, rastemo, razvijamo, stalno učimo baš kao i naša deca. To je mesto podrške gde učimo da roditeljstvo bude što manje teret a što više zadovoljstvo.

Zašto postoji „Škola za roditelje“?

Zato što vaša deca to zaslužuju.

Dobrodošli!