Radionice

RADIONICE

Svoju decu volimo najviše i prirodno je da želimo da im budemo što bolji, tačnije, savršeni roditelji. Zaboravljamo da savršeni roditelji, uopšte, ne postoje. Osim toga, kada mi glumimo da sve znamo, sve razumemo, uvek kontrolišemo svoje emocije… to je istovremeno i poruka deci da oni moraju da budu isti takvi. Zato, kada gledaju i kopiraju nas koji se ne snalazimo, i oni odrastaju u osobe nalik nama, pa ni oni nisu sigurni u sebe, potiskuju emocije, ne iskazuju svoje mišljenje, ne prihvataju izazove. Tako, nije dobro ni nama ni njima.

Umesto toga, hajde da mi naučimo da se osećamo dobro u svojoj koži. Nalik kamenčiću kada se baci u vodu, pa se oko njega formiraju koncentrični krugovi, ta promena u nama će rezultirati promenama kod dece.

Uostalom, našoj deci smo najbolji mogući ako im se posvećujemo, podržavamo ih kroz različite faze odrastanja, umemo sa njima da razgovaramo i od njih nikada ne odustajemo.

Ali, vi ne možete znati odgovore na sva pitanja, jer se niste rodili kao roditelj. Vaš roditeljski staž meri se samo kalendarskim godinama vašeg deteta. Zato se roditeljstvu učimo zajedno.

Upravo zato, radionice koje vam nudimo su rezultat prakse, duge 25 godina, rada sa roditeljima. Obuhvataju različite teme, od osnova komunikacija, puberteta, digitalnog sveta naše dece. One su odgovor na najčešće roditeljske brige, izazove, dileme.

Kroz mnogobrojne primere razgovaraćemo kako zajedničkim odrastanjem dolaziti do saradnje i dogovora sa detetom. Kako se stiže do autoriteta koji nije strahopoštovanje već poštovanje, nije manipulacija strahom već poverenja u vas kao roditelje? Koje su to zablude roditeljstva i kako im se odupreti? Kada doslednost nije toliko važna? Zašto laganje nije toliko štetno? Koje su posledice ako i dalje verujete da “dečaci ne treba da plaču” ili da “ako mnogo govorimo deci da ih volimo, razmazićemo ih”? I da li je, zaista, bolje za decu ako ostajete u braku “zbog dece”? Kakav je značaj rituala i kvalitetnog vremena u najranijem uzrastu dece? Kakvi ste kao uzori? Kako razgovarati sa tinejdžerima, posebno kada oni ne žele da razgovaraju sa vama? Ovo su samo neka od brojnih pitanja kojima ćemo se baviti na našim radionicama.

Znamo da je roditeljstvo lepo i teško.

Hajde da pokušamo da ga učinimo i lepšim i lakšim.

Radionice predviđene za 2024.godinu:

Radionice predviđene za 2024.godinu:

 1. Svesno roditeljstvo : dobar roditellj je onaj roditelj kome je dobro
 2. Osnove komunikacije : naučite da čujete i razumete dete
 3. Teški razgovori : teške ili osetljive teme u komunikaciji sa decom
 4. Emocionalna inteligencija : kako biti sa emocijama na „TI“
 5. Pubertet iz drugog ugla : kako da razumete svoje dete tinejdžera?
 6. Škola kao stres : vaša podrška u obrazovanju deteta
 7. Samopouzdanje : kako razvijati samopouzdanje kod deteta?  
 8. Saradnja umesto nagrade i kazne : saradnja kao navika
 9. Od bebe do školarca : važnost prvih 7 godina
 10.  Digitalno roditeljstvo : uticaj medija na razvoj deteta

Kalendar radionica pogledajte ovde

Zašto su vam potrebne ove radionice?

 • Zato što želite da se bolje osećate u roditeljskoj ulozi
 • Zato što su vam odnosi sa decom najvažniji odnosi koje imate
 • Zato što nigde niste imali priliku da se učite roditeljstvu
 • Zato što ste spremni da naučite nove tehnike za bolje razumevanje dece
 • Zato što vam je potrebna podrška u razvijanju ličnih potencijala kao i potencijala dece
 • Zato što roditeljstvo treba da bude zadovoljstvo i radost a ne samo stres i dugačak niz obaveza

Zato što vaša deca zaslužuju najbolje moguće roditelje.

Dobrodošli.