• Braće Nedić 11
  • 060 3349303

Festival “RODITELJSTVO NOVOG DOBA”

Prvi regionalni festival posvećen roditeljstvu pod nazivom: „RODITELJSTVO NOVOG DOBA“ održan je 27. i 28. Februara 2016.god u hotelu „PARK“ u Beogradu. Festival je okupio više od 30 učesnika, predavača i panelista iz regiona. Svi oni su među najistaknutijima iz oblasti kojima se bave a većina se može pohvaliti višedecenijskim radnim iskustvom. Među predavačima su se našli: dr Mira Sovilj, dr.Vesna Danilovac, prof.dr Danijela Gajić, Vanja Bokun Popović, Miša Stojiljković, Kristina Ercegović, Divna Miljković. Posebnu pažnju privukao je Tomislav Kuljiš, autor programa“Roditeljstvo i rani razvoj“ sa temom: Kako rani razvoj utiče na partnerske odnose?

Na Festivalu su održana dva panela. Prvi, pod nazivom ”Jaz među generacijama NE MORA da postoji”, okupio je stručnjake iz dečije psihologije i pedagogije, kao i ličnosti iz javnog života. Učesnici prvog panela : psihoterapeut Bojana Glušac, psiholog Vesna Petrović Urošević, muzičar Aleksandar Petrović (Aca Seltik), izvršna direktorka “Prijatelji dece Srbije” Iva Eraković, ekonomista i trener poslovnih veština Vladimir Miletić i dipl.pedagog Jelena Holcer
Drugi panel bio je posvećen internetu kao polaznoj osnovi za okupljanje roditelja i pronalaženje informacija u službi za zdravije odrastanje dece. Učesnici su poznati blogeri sa temom roditeljstva: Sanja Ciganović, Biljana Vlatković, Dragan Varagić, Katarina Dumić, Vanja Bokun Popović.

Festival je otvoren temom : “Kakav smo uzor svojoj deci” predavanjem dipl.pedagoga Jelene Holcer, a zatvoren temom: “Kako unaprediti kreativno mišljenje kod dece”  predavanjem književnika i koautora NTC programa učenja Uroša Petrovića.

Voditelj Festivala “RODITELJSTVO NOVOG DOBA” bila je Jelena Gajšek

http://roditeljstvonovogdoba.com/